torsdag 22 januari 2015

vi halkar och slirar...


Vägarna här hemma i byn är förskräckligt hala. Det gäller att hålla tungan rätt i mun och ratten med båda händerna. Trots att jag följer dessa punkter har jag varit på väg ner i diket vid ett flertal tillfällen. Att ta en promenad är inte att tala om! Det ligger tunn fin nysnö över isgatan, tar man ett steg längre en ett myrsteg så ligger man platt på backen direkt. Bäst att passa sig säger torpmormor och slänger sig platt i soffan istället...

Tack alla fina vänner som troget tittar in på min blogg trots att det varit glest med inlägg den senaste tiden.  Jag är mycket imponerad av Er som jobbar heltid och hinner med ett inlägg nästan varje dag! Är så glad åt mitt jobb och jag lovar att försöka blogga så ofta jag kan hinner!

STORA kramar
torpmormor

5 kommentarer:

 1. Ta det lugnt när du är ute! Hoppas det går bra å ditt nya jobb och du bloggar när du känner för det, vi finns ju här.
  Ha det fit!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Jag skulle gärna bo som torpmormor, men just när det blir så här halt så är jag glad att jag bor i samhället. Där är det i alla fall LITE halkbekämpning, hihi. Så ta det lugnt så du inte bryter dig både här och där.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 3. Men hallå Torpmormor, har du aldrig hört talas om broddar? När jag bodde på landet såg byvägen ut sådär varje vinter. Sen jag svalde skämsigheten och köpte broddar för en sådär fyra vintrar sen så har jag kunnat promenera utan rädsla att ramla! Köp någon av apotekets varianter, själv har jag de med grepp för hälen, utmärkt enligt mig. Fast i soffan slänger jag mig ofta, det ena utesluter inte det andra:)

  Ha en skön fredag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Jag vet precis hur Du har det. Våra vägar är isiga och halkiga och fullkomligt gräsliga. Nu när snön har kommit så kan man knappt mötas på vår lilla byväg. Jag säger som det är - jag gillar inte vintern.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 5. Ja, nu får man verkligen ta sej i akt när man går ut! Bor man vid grusväg är det extra halt. Vi har ju fått massor av snö på kort tid, och under snön ligger den hala isen kvar. Jag slog på ändan igår, men det gick bra och inte ens en stukning, men jag hade nog tur.
  Vid huset där jag bodde förut var det riktigt lömskt, där kunde man inte vara ute överhuvudtaget när det var såhär isigt och halt!
  Sköt om dej och gå/kör försiktigt!
  Ha en skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad att Du tar Dej tid att lämna en liten kommentar!!