onsdag 7 maj 2014

en doft av kummin!


Tänk att mitt löfte om att baka allt vårt matbröd håller i sig. Jag kan snart inte räkna alla de surdegslimpor som bakats i torpet. Det känns fantastiskt och det är framför allt roligt!
Det har nu gått två månader av mitt friår och jag börjar lugna ner mej och komma in i lunken. Jag måste sluta tänka att det måste presteras något varje dag. Det är just den biten som är den svåra.
Läs mera om friåret HÄR!


Jag köpte på mej en stor burk Kummin sist vi var till Kanarieholmarna, för mycket kummin ska det vara!

Kramar
Torpmormor


6 kommentarer:

 1. Så vackra bröd och säkert är de jättegoda också! Det går aldrig att jämföra köpebröd med hembakat och även om smaken är där så brukar inte innehållsföreckningen vara nån rolig läsning.

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är gott och roligt att veta vad man stoppar i sig...Surdegen gör ju brödet saftigt och hållbart, inga tillsatser behövs!
   Kran Annica

   Radera
 2. Jag började baka surdeg för nåt år sedan. Alla var helt rådlösa att jag kunde baka sådant gott bröd. Flera av våra ungdomar beställde bröd och jag bakade så att det stod härliga till. Nu har bakandet legat nere då annat arbete kommer först. Men nu känner jag att jag nog ska starta upp bakandet igen... Dina bröd ser jättegoda ut. Och snygga.../Lilla gummann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kör igång med surdegen igen, vettja! Är väl surdegen färdig så är det ju bara att baka på!
   Kram Annica

   Radera
 3. Åh, så gott det doftar, älskar dem! Köpte mig ett på Elsborgsloppisen som tog slut alldeles för fort! Spännande med ditt friår... så rätt du gör. Det har du säkert nytta av under lång tid och kanske dyker nya tankar till möjligheter upp efter vägen:)

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Inte vet jag riktigt hur jag halkade in på din blogg men hit kommer jag fler gånger! :))
  Inte är jag riktigt mormor ännu, bara "bonusmormor" men din beskrivning av dig själv stämmer väldigt bra in på mig också!

  Härligt bröd du bakat! Jag har inte riktigt tålamod med just surdegsbröd...tycker det är lite krångligt med just surdegen men bakar gärna långjästa bröd med en liten bit vanlig jäst!
  Bakar f.ö. gärna det mesta själv och tycker köpebröd är ganska trist!
  Du ser ut att bo så vackert och idylliskt i ert torp!

  Hoppas du får en fin helg!
  Kram / Maria

  SvaraRadera

Jag blir så glad att Du tar Dej tid att lämna en liten kommentar!!