Jag fryser in hela tomater, kokar tomatsås, fryser in hackade tomater och NU har jag fått nojjan på tomatmarmelad. Det är så spännande att se så olika färg marmelad och sås får beroende på tomatsort.
Fick recept av en instagramvän, och den är bara helt magiskt god! (enligt mej)
RECEPT
(för den som vill)
ger ca 2,5 dl färdig marmelad
500 g tomater
1 citron
1/2 dl vatten
3 dl syltsocker
1-1/2 msk ingefära färsk
1. Skär tomaterna i mindre bitar.
2. Riv skal av halva citronen och pressa ur saften ur hela citronen. Lägg tomater, vatten, citronsaft i en kastrull.
3.Låt blandningen koka i ca 30 min.
4. Rör ner syltsocker och ingefära i kastrullen.
5. Låt koka 10-15 min.
6. Låt svalna och häll upp på rena burkar.
LYCKA TILL!
Torpmormor
Alltså, den tomatmarmeladen verkar ju heeeelt magisk! Jag måste bara odla tomater nästa sommar, det må bära eller brista! De där gula tomaterna ser ju helt ljuvliga ut på bilden! Åh, vad jag längtar redan. Det måste ju bara vara egenodlade, andra som man köper kommer ju inte ens i närheten när det gäller smaken.
SvaraRaderaTackar för receptet och lägger det till kommande projekt!
Ha det gott och njut av sommarvädret som är just nu!
Kram
Lisa
Tänk, tomatmarmelad har jag aldrig ens smakat! Spännande.
SvaraRaderaHa en fin sista augustivecka.
Kramar från Eva-Mari
Spännande med alla dina tomater. . . har aldrig hört att man kan frysa in dom! Det ska testas liksom din smarriga tomatmarmelad!
SvaraRaderaHa det så bra!
Kram