torsdag 8 augusti 2019

tomater tomater tomater


Hm, det blir några kilo i veckan. Tur att man kan skratta åt det hela, hur tänkte jag? Ett växthus med 16 tomatplantor till EN person! Jag ville nog så gärna visa både mej själv, familj och vänner att jag skulle klara mej och att växthuset som han byggde åt mej skulle prunka lika mycket som förra sommaren då vi var två... 


Detta är ungefär vad jag skördar varje dag ... ;)
Hoppas på lite svalare dagar så det stannar av lite nu.


Jag hackar ner och kokar tomatsåser som jag fryser in. Jättebra att ha som grytbas, till köttfärssåser, på pizza och bara hälla över pastan med lite parmesan på toppen. Ekologiskt, hemodlat och klimatsmart! :) Det känns gött!

Nu far vi iväg på en liten resa, ena dottern, barnbarnet och jag. Tre generationer! Mina föräldrar får bråda dagar med tomatskörd, blomvattning och kattmatning... 
Kram
torpmormor

2 kommentarer:

 1. Åh, så härligt med din tomatskörd, men jag kan förstå att du har ett överflöd med 16 (!) plantor! Så roligt ändå att de ger så mycket.
  Det låter spännande med en resa!
  Ha det så gott och njut!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Godare än de tomater som odlats i eget växthus finns inte! Jag hade växthus tidigare, men hade inte möjlighet att vattna så mycket som behövdes eftersom skären lockar på sommaren. Jag brukar frysa in tomaterna hela som de är och slänga i t ex köttfärssås eller skiva på pizza.
  Hoppas ni hade / har en fin resa!

  SvaraRadera

Jag blir så glad att Du tar Dej tid att lämna en liten kommentar!!