söndag 28 juli 2019

tomatlycka och solvarma klippor


Äntligen börjar tomaterna mogna i växthuset, och nu går det fort. Jag delar ut tomatpåsar hit och dit. Men, jag har fått besök av någon liten rackare som knaprar på en del av dem. Troligtvis någon sorts snigel som är mycket duktig på kurragömma. Men efter tips ska jag ut på snigeljakt ikväll utrustad med ficklampa. Fortsättning på detta följer...


Och kan ni tänka, det blev solvarma klippor och till och med ett dopp i havet i veckan! Så härligt, men hua så varmt, inte ens havsvindarna svalkade. Men, det ska bli svalare igen. Skönt tycker jag, för detta blev lite väl häftigt...

Tänk på att dricka MYCKET VATTEN och håll er i skuggan govänner!
Kram torpmormor


4 kommentarer:

 1. Egna tomater är guld värda! Sommaren personifierad!

  Ha det fortsatt fint och nu kan vi äntligen andas efter hettan igen!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Vilka läckra tomater och de måtte trivas i denna värme, säkert bättre än vad vi gör! Himla retfullt när något knaprar på det man sått! Hoppas att du hittar inkräktaren.
  Det ser verkligen härligt ut med bad i denna värme. Det är hemskt varmt just nu och jag väntar på någon slags urladdning här. Jag ser mörka moln.
  Ja, mycket vatten och god saltgurka är min huvudmeny just nu!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Fy tusan vilken lyx med dessa tomater - NJUT.
  Hoppas att du hade en härlig stund på klipporna.
  Jag gillar att bli brun men har svårt för mig att ligga still så där som du gjorde. Men jag minns när jag var liten åkte alltid min familj till Singö och solade en dag varje sommar. Där vara det bara klippor och vi hade med oss matsäck. DEt var en härlig tid. Min mamma ville också vara brun. Hon gick i bikini nästan hela sommaren när jag var liten. Härligt att minnas tillbaka. Fortsätt njuta av din semester.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Lycka med tomater i överflöd och jag kan tänka mig att vänner och bekanta blir glada! Annars kan jag tipsa om tomatbasröra att frysa ner i portionsförpackningar, för att inte tala om egen ketchup.
  Skönt att värmen gav med sig.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad att Du tar Dej tid att lämna en liten kommentar!!