tisdag 25 juni 2019

slut på festandetMidsommarhelgen blev lugn och skön. Döttrarna med familjer firade med mej här hemma. Småflickorna fixade 5-kamp och vi andra hjälptes åt att fixa och ordna med allt, så det var väldigt gesvint på alla sätt.


Mycket mumsande blir det ju förstås, men så ska det väl vara för det är ju bara midsommar en gång om året! Midsommartårtan fylld med hemkokt rabarber- och jordgubbssylt blev en hit, och den var nästan ännu godare dagen efter...


På annandagen for vi till kyrkan i grannbyn, där sonen och hans band hade konsert på kvällen. Fint på något sätt att höra dem i en kyrka då de annars mest brukar spela i pubmiljö. Fint påannonserade blev de också; "Lokala rockgruppen Cabinets spelar modern popmusik med blinkningar till både The Beatles och Bob Dylan"

En lite vemodig midsommarhelg blev det ju när en person fattas oss. Tänk att det är första midsommaren sedan 1976 som jag firar utan honom. Då var jag 16 år och rysligt nykär, vi tältade och blev nästan helt uppätna av mygg. Sen blev vi bortkörda av markägaren tidigt på morgonen... Oj, vad det känns länge sedan, men ändå färskt i minnet.

KRAM
torpmormor


5 kommentarer:

 1. Vilken härlig och innehållsrik midsommar med både fest, femkamp och konsert i kyrkan! Jag förstår att det måste kännas tomt också mitt i allt. Så fint att du ändå har dina barn, men det är kanske vid högtider som saknaden känns mest påtaglig.
  Ha det fortsatt fint!
  Här regnar det idag och det känns lite som sommarpaus då!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Så fint ni gjort till Midsommar och nya trallen klar. Förstår att det känns extra svårt vid högtider efter så många år tillsammans men fint att du hade döttrarna med familjer hos dig. Och visst är det bra med lite midsommarrester. Mycket inte bara tårta är ju nästan godare dagen efter. Vi brukar göra som en brunch på midsommardagen. Vi köpte en liknande grupp som du har förra året. Skönt med gunget i stolarna och ganska lätt att flytta runt. Upptäckte att det var bra lä bakom syrenhäcken på midsommardagen. Har är regn idag och det är bra för trädgården.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Högtidshelgerna bär på extrasmärta när man förlorat någon. Allt man då gjort och alla traditioner blir så tydliga. Men hela din familj hjälps åt på ett så fint sätt. Tänk så rika vi är som har barn och barnbarn runt oss!

  Hoppas din sommar blir fin.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Ja ditt liv går trots allt vidare utan din käraste. Men att minnas dagar ni har haft tillsammans väcker liv i dig - att ni har haft det så fint tillsammans.
  Kram bästa Annika ��

  SvaraRadera

Jag blir så glad att Du tar Dej tid att lämna en liten kommentar!!