söndag 4 oktober 2015

vintervila

Igår tog jag mej i kragen och plockade undan alla mina pelargoner inför vintervilan. Jag brukar ställa undan mina krukor i lillstugan, där de står lite svalt och ljust. Men i år tänker jag prova det som så många andra gör, att ruska av jorden och förvara dem i papperspåsar i källaren. Detta ska bli spännande. Jag håller båda mina artros-tummar för att de ska överleva...


Fick även en fin helgbukett "på köpet", sånt gillas! ;)

Önskar Er alla en fin söndag och en bra start på nya veckan!
Kram från torpmormor10 kommentarer:

 1. Pelargoner är underbara, men inte helt lätt med vinterförvaringen tycker jag. I år ska jag vara så drastisk att bara ställa undan dem två månader i vinterförvaring istället för fyra. De jag gjorde så med förra året tog sig bättre. Ett test och jag får se hur det går. Fin solig söndag till dig.

  SvaraRadera
 2. Tänkte också använda mig av den metoden. Lycka till med dina!

  Höstkramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Den metoden har jag inte provat, men däremot att ruska av jorden och hänga dem upp och ner i en mörk plastpåse - obs. med öppet nedtill. Det har fungerat för mej.
  Lycka till med din metod!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Låter som en enkel och bra metod, den ska jag prova på några av mina pelargoner!
  Ha en fin vecka!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Låter praktiskt på alla sätt. Om jag inte redan ställt in mina i garaget skulle jag också provat. Det får bli till nästa år.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Vad spännande! Då håller vi tummarna för att det är en riktigt bra metod. Jag brukar sätta ner mina i matkällaren och sedan plockar jag fram dem igen i början av året. :)

  Sköt om dig!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Hoppas din metod fungerar så de till våren kan flytta ut och bjuda på vackra blommor. Åse

  SvaraRadera
 8. Jag har inte sparat mina pelargoner tidigare utan brukar köpa nya till våren. Jag har fått för mig att det är svårt att få dem att klara sig. Men jag kanske borde testa i år för än står de och blommar i köksfönstret.
  Måste de inte ha vatten undertiden? Vilken temperatur är bäst att förvara dem i?

  Ta hand dig!
  Kram ♥
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att du absolut ska testa att övervintra dem. Jag har märkt att de gamla pelargonerna och de som är uppdrivna från sticklingar är enklast att övervintra. Nu när de är helt utan jord behöver de inget vatten alls. Det är ca 5-6 plusgrader nere i källaren. Har du dem kvar i krukan kan de behöva ha en liten vattenskvätt ibland, ju varmare mera ofta. Lycka till! Kramar!

   Radera

Jag blir så glad att Du tar Dej tid att lämna en liten kommentar!!