Nu ligger den gravade påsklaxen och gosar till sig i kylen. Jag provade den whiskygravade varianten den här gången. Det ska bli spännande att se hur den smakar. De ynka skivorna färdiggravad lax som ligger i butikerna är ju sjukt dyra om man jämför hur mycket man får ut av en bit som man gravar själv.
ca 600g lax (behöver inte frysas först, som man sa tidigare)
0,5 dl salt
0,5 dl socker
en hög mortlad vitpeppar
0,5 dl whisky (ej rökig)
dela och gnid in med det torra ingredienserna
lägg köttsida mot köttsida
ner i dubbla plastpåsar
häll i whiskyn
lägg i kyl 3 dygn
vändes varje dag
Sen skär vi upp i tunna skivor och mumsar i oss med hovmästarsås så det smäller om det!
Kram
Torpmormor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir så glad att Du tar Dej tid att lämna en liten kommentar!!