fredag 13 mars 2015

ett par dagar i Falun


En vecka efter att alla skidintresserade lämnat staden tog vi och gjorde ett litet besök. Vi bodde på hotell, åt gott, shoppade och besökte Carl Larssons's Sundborn förstås.


Det blev inget besök inuti huset denna gång, då det var bokat för en hel grupp, men det räckte gott att flanera runt i trädgården och njuta av miljön och solskenet. Guidade visningar har vi gått förut och huset står ju kvar! ( får man verkligen hoppas!)
Det vackra vädret fortsätter även denna helg, så nu gäller det att njuta av vädret så länge det varar. För ett och annat bakslag kan man nog räkna med... ;)

Ha en fin helg!
Kram från torpmormor

6 kommentarer:

 1. Så kul att ni hade det bra i min stad... hoppas ni fick mersmak! Carl Larsson-gården brukar jag besöka varje år, får alltid ny kraft och inspiration där. Det är nåt särskilt med lugnet, speciellt på hösten när det fortfarande finns blommor i trädgården och när den värsta turistanstormningen avtagit.

  Önskar dig också en solig vårhelg!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Vilket vackert ställe detta är! Jag har också varit där, både inne och ute! Tänk, så många som inspirerats av detta hem! Jag tror själva "folkhemssjälen" finns här, om den nu finns någonstans.
  Vilken härlig vistelse i Falun!
  Ja, solen fortsätter att stråla här också, men det är bitande kallt i blåsten! Brrrr! Annat var det förra helgen. Nåja, man ska ju inte klaga, när vi har så vackert solsken och krokusen blommar i rabatterna.
  Ha en härlig helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig utflykt! Och roligt att höra av Dig igen.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 4. Ja, några bakslag blir det, det hör till. Vi har haft riktigt soliga och fina dagar denna veckan men idag har det varit riktigt kallt i vinden. Så trevligt att besöka Sundborn! Jag har aldrig varit där men vet att jag skulle tycka mycket om att gå runt där. Gott och avkopplande att bo på hotell, det gjorde ni rätt i.
  Ha en fin helg!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Många delar av Dalarna är så vackra och framför allt är jag förtjust i deras hus. Falun har jag aldrig besökt men det ska nog ske snart..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 6. Tänk att där har jag aldrig varit, men någon gång ska det väl bli av. Det ser väldigt fint ut.
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad att Du tar Dej tid att lämna en liten kommentar!!