måndag 27 oktober 2014

mormorstorp om hösten


Dessa milda dagar är underbara, tycker jag. Så skönt att slippa bylsa på sig en massa kläder, bara ta på fleece-jackan, stiga i stövlarna och bege sig ut i skogen på jakt efter mossa och lite granris och höstpynta med. Jag hittade ett ställe där det växte fullt av lummer. Jag har fått för mej att den är fridlyst, men efter lite googlande såg jag att den fick plockas till husbehov men inte till försäljning. Är det någon av Er bloggvänner som vet hur det är med den saken!?

Tack snälla rara Ni för lycka-till-önskningar inför barnbarnets talangjakt!
Det gick så bra, alla var jätteduktiga. Det är årskurs sex i skolan som anordnar denna tävling varje år. Så proffsigt med en sittande jury, ungefär som på Idol, men mycket snällare! 
Bjuder på en lite suddig mobilbild:
Kram
torpmormor


4 kommentarer:

 1. Så fint ni bor och härligt med naturen inpå. Här har jag också gott om revlummer. I vårt län får man plocka för eget bruk men inte sälja. På länsstyrelsens hemsida kan man se vad som gäller.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Mormorstorp ser fint ut året om! Bra att få veta vad som gäller om lummer. Tack för info Anette / Rost och rädisor. För ett par år sedan blev jag nästan utskälld när jag frågade efter lummer på torget. Jag visste inte att den inte fick säljas. Tycker bara det är fint.
  Kul med talangjakten!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Hej "Torpmormor" !
  Så sagolikt vackert Mormorstorp ligger där i skogsgläntan. - Ert paradis förstår jag !
  - Tänk vad man är lyckligt lottad som får bo på sådana platser. Visst är det skönt med den varma hösten, men jag längtar också till dom där minusgraderna kommer så isen lägger sej på sjön. - Letar också efter lummer den här tiden på året, men den är rätt sällsynt här, så man vill inte plocka allt för mycket,
  Önskar dej en skön vecka, med många härliga skogspromenader !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
 4. Ser underbart ut där hos dig... och så skönt det är att slippa bylsa på sig en massa när man ska gå ut. Lummer är verkligen vackert... blir alltid så glad när jag hittar ett nytt litet bestånd :) Jag hade en sån "samla på mig - promenad" härom dagen - bäst att passa på, för rätt var det är så är allt dolt av snö.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad att Du tar Dej tid att lämna en liten kommentar!!