måndag 29 september 2014

höstlugnet


Nu ser det mesta tråkigt ut i trädgården. Den här bilden är tagen innan frostnatten, så nu är det inte många av Tagetesarna i zinkbadkaret som lever...Jag har slutat att rensa bort gamla blommor och gulnande blad, nu inväntas vintervilan. Både för mej och växterna. Det är ganska skönt att slippa tänka på trädgården, ett slags lugn infinner sig. Höstlugnet - det gillar jag!


Vattnet som porlar ner från stenbumlingen är grönfärgat av alger. Där behövs det några tag med skurbortse och såpa. Men det tar vi i vår... ;)

Ha det gott vänner!
Mormorstorp

5 kommentarer:

 1. Ja, höstlugnet är härligt! Och det är bra att inte rensa för mycket, och så är det fint med en höstrufsig trädgård, allt ska vara efter årstid. Så tycker jag!
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med höstrufsigt ska jag ta till mej. Är nog en sån som gärna vill klippa ner och kratta bort allt trots att jag vet att växterna mår bäst av att få vina ner av sig själva...
   Kram Annica

   Radera
 2. Allt har sin tid och nu kommer mystiden!

  Ha det höstgott:)
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Härliga höst bilder du har tagit. Älskar dina fina bilder. Önskar att även jag kan vara en duktig fotograf.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Lite lugnare är det ju på hösten. Man slipper vattna:-) vi har ett par stora projekt på gång så det är allt en kamp med tiden också många lökar som är på väg ner.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad att Du tar Dej tid att lämna en liten kommentar!!